torsdag 11 september 2014

Del 38 - Opa gangnam style ...

Även om Lucinda var en huligan och slarver på fritiden så tog hon lektionerna på allvar. Att plugga trodde hon aldrig att hon skulle gilla. Så varför inte ta chansen att göra något av det när hon kan?


Men som sagt, fritiden och rasterna är annorlunda och så även denna dag. Hon fick syn på den där gräsliga åsnan igen i korridoren men hon kände en förvånansvärt glädje över att se honom denna gång.

Varför? Jo han dansade nämligen en väldigt intressant dans. Så Lucinda blev väldigt intresserad av att se den så hon ville genast lära sig den.Lucinda är inte den mest smidigaste simmen när hon vill ha något, hon stegade fram till Åsnan och mer eller mindre krävde att han berättade vad det var för en dans och om han kunde lära henne den.

-Ja låten heter gangnam style, och detta är dansen till den sa Åsnan lite surt då han tyckte att hon var lite väl på om den.
-Jaha, okej, lär mig dansen nu sa Lucinda.
-Nä jag tror inte det svarade Åsnan.


-Det är väl klart att du ska, vi som känner varandra så bra sa Lucinda för att smöra lite.
-Vi känner verkligen inte varandra sa Åsnan tyket. Du är ju inte klok? Tror att du ska få lära dig den efter vad du har gjort mot mig? Sedan så är det bara för dom som är medlemmar i maskotklubben som får lära sig och DU ÄR VERKLIGEN INTE VÄLKOMMEN!

-DU PRATAR INTE MED MIG PÅ DETTA SÄTTET, skrek Lucinda väldigt argt och frustrerat och dök på honom med flera örfilar, hårda så att han hade hennes handavtryck i ansiktet i över en vecka.


Det hela slutade så klart med ett slagsmål som Lucinda så klart vann. Men fick hon lära sig dansen? Nä tror inte det ...


Lika mycket som Åsnan försökte undvika henne lika mycket letade hon efter honom för att få lära sig dansen. Hon ville så gärna kunna denna cola dans om det så gällde livet, vems liv kan man börja fundera på.


Åsnan har flera gången blivit utsatt av andra elever på skolan, men Lucinda var en helt annan liga då hon var riktig hemsk och jobbig. Efter varje träff så gick Åsnan hem med flera blåmärken. Och lära sig dansen får inte Lucinda.


Det närmades för det första lovet och Anita, Marcus och Lucinda satsade stort på en ny fest. Nu skulle den bli större än den förra dom hade.


Det blev inte som förväntat och dom valde efter ett tag att fortsätta sin fest på tre med att bowla lite. Imorgon var det dags att åka hem och dom alla hade olika tankar om det hela.


Anita tyckte det skulle bli skönt att få komma hem till Sharon och att få träffa Jackson igen. Hon tyckte inte alls om att plugga.
Marcus tyckte det skulle bli kul att komma hem till Sharons mat då han älskar den.
Lucinda ville verkligen inte hem och framför allt inte träffa Sharon igen. Men hon var tvungen att åka då skolan stängdes helt under lovet.

Den som lämnades skolan fortast var Anita, sedan Marcus och Lucinda som inte ville hem gick med tunga fötter.


När skolan tömdes på elever så fick alla en skoltidning med sig hem. En maskot hade fått första sidan och mittuppslaget, man behöver knappast fundera på vilken maskot det handlar om.


Artikeln handlade om att maskoten hade blivit misshandlad ett flertal gånger av en och samma kvinna, vid namn Lucinda. Han ville få ett slut på det hela en gång för alla och hoppas på att dom som läser detta kanske skulle kunna stötta honom lite bättre mot Lucinda. Han hoppas också att andra simmar ska slippa att råka ut för henne, att ha varit med om det han har varit skulle han inte önska någon annan. Han mår nu väldigt dåligt och hoppas verkligen på att han ska orka att kunna ta sig tillbaka till nästa termin.

Vandalismen och stölderna på skolan tror han sig veta vem det kan vara. Han tycker sig känna igen silhuetten på övervakningskamerorna.

Då det inte finns några direkta bevis på att det verkligen är hon så har både maskoten och skolan avstått från att anmäla henne. Från skolans sida så ser dom henne som en mönsterelev som många andra borde lära sig ifrån. Detta tycker maskoten är förfärligt då han mår psykiskt dåligt av denna mobbing han får utstå ifrån henne.

Även Gyllstjärna fick med sig en tidning hem men när Lucinda fick syn på den så åkte den i soporna på direkten. Att den den löjliga åsnan ska med hem är ju befängt. Vad kan han ha att säga egentligen? Det finns väl ingen som vill läsa om en riktig nörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar