måndag 17 mars 2014

Del 1 - Den första dagen!

En vacker soldag i Island Paradise så flyttade en ung vacker  kvinna in på en tom tomt med 1300 simdaler i fickan. Hon heter Sharon Gyllenstjärna och var helt ny i staden hon kände ingen alls och var lite orolig för hur det ska gå för henne.


Hon köpte genast det mest nödvändiga i möbler, mer än så har hon inte råd med.


Hon gav sig genast iväg för att söka jobb.  Hennes största dröm är att bli en femstjärnig kock på en känd restaurang helst ägd av henne själv. Hennes erfarenhet i matlagning är inte mycket att hurra för då hon aldrig har stått vid någon spis. Hon är uppvuxen med butler och har bara sett honom laga mat och det ser ju inte så svårt ut.  Hon måste ju kunna överleva så varför inte ha det som yrke. 

 "Äta bör man! Annars dör man! Äter gör man! Ändå dör man!" Det är Sharons motto.

Sharon åkte till en restaurang som hon har hört talas om och som har 5 stjärnor. Hon gick dit och sökte jobbet som kock.  Men ägaren bara skrattade när han fick veta att hon aldrig ens hade kokat vatten. 

-Men du kan få jobba som diskare sa han medan han torkade bort tårarna som uppkommit av allt skratt. Fast du kanske inte kan vrida på en vattenkran heller? Med det så bröt han ihop av skratt av sitt dåliga skämt. 

-Klart att jag kan! Men du behöver inte göra narr av mig för det,  säger hon samtidigt som hon kände sig förnedrad. 

-Förlåt men jag kunde inte låta bli sa han med ett leende som snabbt gick över till allvar. Nå vill du ha jobbet som diskare? Undrade han sedan.

-Ja jag tar det, jag måste ju börja någonstans svarade hon lite nedstämd. 


På vägen hem passerade Sharon ett lyxigt hotell och med det kände hon att hon en dag kommer att vara en femstjärnig kock på ett lyxigt hotell som detta med henne som ägare. 

-Undra om du kommer att skratta lika mycket åt mig då? Mumlade hon för sig själv. 


Innan hon kom hem stannade hon till vid en trädgård fullt med mogna frukter och grönsaker. Hon funderade på att försöka sälja dom för att få lite mer pengar. Men det fick bli imorgon då hon var väldigt trött efter sin första dag i den nya staden. Fast några tänkte hon spara för att kunna plantera åt sig själv. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar