lördag 14 mars 2015

Del 51 - Fabror blå!

Theo var ofta väldigt ensam men han hittade en kvarglömd docka som han ofta lekte med. Theo gav dockan namnet Plopper.  Eftersom plopper har en konstig plopp på huvudet så tyckte Theo att det passade väldigt bra.

Dom kunde sitta i timmar och prata med varandra, ja plopper svarade tillbaka och det fick Theo att tycka om honom ännu mera. Nu var det ju så att det var bara Theo som kunde höra Plopper prata och därför tyckte resten av familjen att Theo betedde sig väldigt konstigt, med att sitta och prata med sig själv.


-Nä Theo sa Lucinda när hon såg att Theo satt och pratade och skrattade för sig själv. Nu får du allt ta på dig lite kläder och gå ut och få lite frisk luft.
-Men mamma kan jag inte göra det senare? Snäääällaaaa? sa Theo bedjande och försökte samtidigt se rysligt söt ut.
-Nä du min lille prinskorv sa Lucinda bestämt. Nu är det du som går ut..
-Ja mamma sa Theo som visste att det inte var värt att börja bråka med Lucinda när hon började spänna ögonen i en. För hon kan bli arg, rysligt arg och det ville inte Theo vara med om.


-Du är! skrek plötsligt Plopper till och sprang ut.
-Men jag måste ta på mig först ropade Theo efter honom.
-Äh skit i det! Ta mig om du kan!? ropade Plopper för fullt och sprang som om han hade eld i baken.
-Vänta du bara, skrek Theo och sprang efter i bara pyjamasen.


Lucinda såg förundrat på Theo som ropade saker till någon som inte ens fanns där. Vad är det med pojken egentligen? Är det fel på honom? Men nu är han ute i bara pyjamasen, Är jag en sådan kass mamma?

Just då ringde Lucindas mobil och det var chefen för den kriminella ligan som undrade om kloningen var klar.

-Njaä, jag vet inte riktigt sa Lucinda tveksamt då hon inte hade gjort något med den på ett litet tag.
-VA! VET DU INTE!? skrek Chefen argt och förvånat.
-Åh förlåt sa Lucinda. Men jag kan nog bli klar imorgonbitti.
-HM! I morgon? Du har till i kväll på dig. Du ska på ett jobb idag och då ska kloningen vara klar. Men skulle du inte fixa kloningen tills dess så är det bra om du kommer ändå så vi får diskutera om du är lämplig för det stora jobbet eller inte. sa Chefen argt och bestämt.
-Visst jag fixar det till ikväll. Vi syns på det vanliga stället sa Lucinda innan hon la på.

Hon sprang genast ner i källaren där Lucas stod och läste en bok med en massa formler. Marcus undersökte sin hjärna för att se om han kunde utveckla den lite bättre. Lucinda fortsatte genast med kloningen av ett äpple som dessvärre inte gick något vidare.


Hon hann inte få kloningen klar i tid men åkte för dagens jobb och för att prata med chefen. När hon kom till deras vanliga samlingsplats fanns ingen där alls. Hon tyckte det kändes lite obekvämt men blev lättad när hon hörde en bil stanna utanför.


Men det var inte vem som helst. Det var farbror blå, alltså polisen och dom hade fått ett hett tips om att den stora ligans tillhåll var i denna byggnaden och att deras stora ledare LUCINDA VADER skulle finnas där tillsammans med en massa bevis på olika brott hon ska ha gjort.

Nu var hon ju varken ledare eller har ens gjort hälften av dessa brotten. Men polisen gick efter vad dom hade fått veta och dom anhöll en henne. Hon gjorde inget motstånd då hon visste att det inte var någon som helst idé. Den kriminella ligan har satt dit henne så det ryker om det, då hon hade misslyckats med kloningen.
Här är hennes nya vänner ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar