tisdag 17 mars 2015

Del 52 - Fängelset 1

Ja Lucinda fick mot sin vilja ett nytt hem och familj. Ja familj kanske är att ta i men nya kamrater har hon i alla fall fått.

Hon har även fått ett alldeles eget rum ....


Hennes nya kamrater är:

Greta Jansson en trebarns mor som har tagit död på alla sina 3 barn genom att dränka dom i badet.


Hon fattade aldrig hur illa det var med det hon hade gjort. Så hon satt ofta och planerade saker hon skulle göra med dom när hon blir utsläppt. Men hon kommer aldrig ut då hon har fått livstid.Astrid Berggren "Musen" Hon hade strypt sin man när han sov och hade sedan matat sin möss med honom. Att hon sedan knappt hördes eller syntes gjorde det lätt för dom andra fångarna att kalla henne för "Musen"Lowa Kapron: Sitter inne för rånmord på en äldre dam. Har ingen familj alls då hon har vuxit upp i olika fosterhem tills hon blev ungdom och blev sedan boende på gatan.


Men hon lyckades se till att fängelsedirektören särbehandlade henne med att låta henne få ha en gammal kassettbandspelare där hon kunde få lyssna lite på radio. Böcker fick hon gärna låna med sig till cellen.

Det var annars väldigt strikt på sådana saker men Lowa hade en väldigt bra övertalningsförmåga.Nicolina Dé Fina: Var en tonårstjej som dödade sin pappa i självförsvar. Han förgrep sig på henne och en dag fick hon nog och försökte ta sig därifrån. Pappan ville ju inte att världen skulle få veta vilket svin han var så han försökte stoppa henne med att döda henne. Men hon lyckades ta dö på honom först. Dessvärre ansåg rätten att hennes pappa var oskyldig i det hela och hon fick livstids fängelse. Hon har nu överklagat domen och väntar nu på att domstolen ska ändra sig.


Hon står ofta och tittar ut och drömmer sig bort till ett lyckligt liv med man och barn. Hoppas bara hon får chansen att uppleva det.


"Crazy": Ingen vet vad hon egentligen heter. Men det dom vet är att hon är helt galen. Trots sin unga ålder så är alla medfångar på sin vakt då hon helt plötsligt kan flippa ut och attackera. Inte ens psykvården vill ha henne så därför har hon suttit på fängelset sedan hon blev tonåring. Man hoppas att äldre fångar ska få i ordning på henne. Men eftersom hon har huggit ett spädbarn till döds i en matbutik så måste hon hållas inlåst.


Men alla undviker henne så mycket det bara går. Vilket kanske är det bästa.


Pia Knox: En väldigt argsint fånge! Nåde den som inte gör som hon vill. Hon själv anser att hon inte hör hemma på fängelset då hon är oskyldig. Men hon har varit med i flera bankrån för att få pengar till sin sjuka dotter. Hennes man vägrade vara delaktig i rånen. Så hon är arg på honom och på samhället som inte hjälper hennes dotter. Dottern har en muskelsjukdom som gör att hon har svårt att gå, och med åren kommer det bara bli värre och värre tills hon tillslut dör. Men det går att bromsa det hela med mediciner som kostar multum av simdaler. Simdaler dom inte har.


Hon har lyckats smuggla in en mobiltelefon så hon kan prata med sin dotter varje kväll för att säga godnatt. Ibland lyckas dom även spela ett mobilspel tillsammans. Men dom måste smyga med det så det är inte alltid dom hinner spela.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar