tisdag 19 augusti 2014

Del 33 - Bröllopet

Den stora dagen för Marcus och Lucindas bröllop kom och Lucinda var hur nervös som helst då hon inte visste hur en fru ska vara. Att ha sett Sharon vara fru till Peter är ju inget man vill apa efter direkt.

Anita var överlycklig över att få hjälpa Lucinda och hon gjorde exakt så som hon själv skulle vilja se ut när det blir hennes tur.


-Åh vad fin du är Lucinda sa Anita glatt när Lucinda var klar.
-Tycker du verkligen det undrade Lucinda tveksamt då hon inte alls kände sig bekväm.
-Absolut! Marcus kommer bli helt galet förälskad när han ser dig sa Anita och lämnade Lucinda ensam en stund och gick ut till Marcus för att berätta att Lucinda är klar, så det vara bara att börja ceremonin.


Lucinda kände sig allt annat än klar, det ända hon kunde känna var att hon var på väg till en halloweenfest och inte på väg till att gifta sig. Hon var tvungen att göra något åt det hela och började genast riva sönder klänningen och doppade den i lite snabbtorkande färg.


Marcus stod redo och började ifråga sätt om Lucinda verkligen skulle dyka upp. Kanske har hon ändrat sig? Hon kanske inte ens är kvar utan har rymt sin väg? Han hade många tankar som for runt i huvudet på honom.


Efter 25 minuter kände Lucinda sig nöjd och redo för att gå ut och gifta sig med mannen hon älskar.


Men där ute hade det nu hettat till Sharon var lycklig över att Lucinda avvek från sitt egna bröllop och hon visade det inför alla gäster med stor glädje. Det fick Marcus att tända till och det var inte ofta han gjorde det.

-Lucinda har inte avvikit sa han argt, trots att han själv var rädd att det faktiskt kunde vara så.
-Klart att hon har! skrek Sharon då hon inte var van vid att Marcus var arg på henne. Hon kommer inte tillbaka, det är lika bra du inser det.-Jag har inte gått någonstans! ropade Lucinda högt bakom Sharon. Jag är redo för att bli fru Gyllenstjärna sa hon med ett hånflin mot Sharon.
-Åh du är här sa Marcus. Varför kom du inte tidigare?
-Nja en kvinna vill ju inte avslöja alla hemligheter, sa Lucinda med ett stort leende. Ska vi gifta oss?
-Visst min kära sa Marcus och tog Lucindas hand och förde henne till altaret.
Sharon däremot såg väldigt sur ut då hon verkligen hoppades på att ha blivit av med Lucinda för en gångs skull.
Anita, även hon såg chockad ut över Lucindas klädsel, men efter en stunds tänkande så insåg hon att detta var Lucinda. Det andra var inte Lucinda och när hon tänkte efter så var det förmodligen inte så hon ville se ut själv. Det var en gammal dröm men den speglar inte henne själv idag.


Ceremonin var riktigt vacker och några gäster grät en skvätt då dom insåg hur förälskade Marcus och Lucinda var. Många hade fått höra om Lucindas uppväxt och se henne gifta sig och bli lycklig och bara det fick dom att gråta lite extra.Morgonen efter hade Marcus en överraskning åt Lucinda.

-Min lilla fru, jag har en överraskning åt dig, fast den är för oss sa Marcus glatt.
-Åh vad kan det vara? undrade Lucinda.
-Ja du får se mer exakt senare men jag kan i alla fall berätta att du borde ta och packa din väska för vi ska på bröllopsresa.
-Inte Kina va!? sa Lucinda lite buttert.
-Nä då, oroa dig inte sa Marcus.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar