onsdag 27 augusti 2014

Del 36 - En dag på college med Lucinda


Efter välkomstmötet i skolan så gick Anita, Marcus och Lucinda på en liten upptäcksfärd. Dom hittade en olåst sal som dom gick in i, Lucinda gick genast och försökte skriva en formel på tavlan och lika förvånad som dom andra blev, blev även hon. Hon verkade ha hittat sitt ämne att plugga då hon hade skrivit en formel på hur man kan förflytta ett röd äpple utan att ens ta i det.

Marcus ställde sig vid talarstolen och larvade sig lite om att det inte borde finnas några poliser. En annan elev hörde det och bad honom komma till en demonstration om just detta ämne, Inga Poliser! Marcus tyckte det lät väldigt intressant och kommer gärna dit.

Anita var ganska tveksam till vad hon gjorde där överhuvudtaget, hon kände lite som Lucinda att man klarar sig utan utbildning. Men hon insåg snart att Lucinda hade börjat mjukna inför det hela och ändrat sig då hon skrev formler på löpande band.


Marcus kom till demonstrationen och innan han visste ordet av så blev han övertalad om att hålla ett tal om att få bort alla poliser. Han var inte förberedd på detta då han egentligen kom dit för att lyssna och inte tala.


Men Marcus gjorde riktigt bra ifrån sig visade det sig, men Marcus kände att detta inte var hans grej direkt. Men sin åsikt om att ta bort poliser står han fast vid, för enligt honom så skulle livet se bättre ut utan dom då dom ändå inte gör sitt jobb ordentligt.


När det var dags för den första lektionen var Anita och Lucinda nervösa och tyvärr skulle dom åt var sitt håll. Lyckliga Marcus fick börja första dagen med lite sovmorgon


Lucinda var förvånansvärt aktiv under lektionen och antecknade så mycket som möjligt. Hon förstod inte allt men hon kände på sig att det skulle lösa sig tillslut då hon faktiskt men konstigt nog förstod en hel del. Sedan var hon ju där för att lära sig, fast vissa föredrog att sova istället.


Efter den lektionen hade Lucinda några uppgifter att lösa och ju mer hon höll på desto kunnigare blev hon.


Och desto mer koncentrerad blev hon ... duckface ...


Hon skulle bara veta vilka miner hon gör ... kanske bäst att hon inte vet ..


Under tiden kom "åsne"maskoten förbi och han hoppades att hon inte skulle se honom och det gjorde hon inte heller till en början då hon var helt inne i det hon höll på med.


Efter en stund tittade Lucinda upp av att det var två stycken som stod och grälade, en kvinna och den där löjlige åsnan. Vad Lucinda kunde förstå av deras gräl så var det Åsnan som anklagade kvinna för något och skällde ut henne. Kvinnan blev riktigt upprörd och började nästan att gråta, det var då som Lucinda fick nog av åsnans behandling av den stackars kvinnan.


Lucinda gick genast dit och skällde ut åsnan efter noter. Åsnan själv försökte få sagt sitt men hon vägrade totalt att lyssna på honom. Vad han försökte berätta var att kvinnan var hans flickvän och hon hade varit otrogen mot honom kvällen innan.


-Lyssna på mig din dumma kvinna sa Åsnan argt.

Men det skulle han inte ha gjort, för med det tände Lucinda till ordentligt vilket ledde till flera örfilar. Som i sin tur ledde till ...


... slagsmål ... och vem som vann? Lucinda så klart. Maskoten var efter denna händelse livrädd för Lucinda och gjorde allt för att undvika henne.Som tur för honom så kollade han alltid efter den där knasiga röda mojängen som hon har på sitt huvud. Såg han den så lämnade han rummet så fort han kunde.


Efter slagsmålet så var Lucinda fortfarande arg och rusade in i närmsta klassrum mitt under en pågående lektion. Anita satt där inne och pluggade ekonomi och blev förvånad över att se Lucinda storma in.


Hon ställde sig vid talarstolen och sa:

-Ikväll är det en demonstration mot att polisen använder sig av handklovar på simmar. Vi får sår, Vi får ont, Vi vägrar att bära detta bedrövliga smycke bara för att polisen tycker det. Kom till parken ikväll kl.20.00. Tack för mig! sa Lucinda högt med en lagom arg röst. att låta hysterisk får inte folk att vilja delta.


-URSÄKTA MIG! sa en arg röst bakom Lucinda. Jag försöker ha en lektion här. Man kan inte bara komma in och störa så här mitt i en pågående lektion.

Lucinda vände sig om och såg på läraren och stirrade henne in i ögonen och sa argt.

-Du, jag är Lucinda Vade .. Gyllenstjärna och jag gör precis som jag vill. sa hon och sprang efter Anita som rusade ut ur klassrummet då hon skämdes en hel del. Lucinda kom ifatt henne och bad om förlåtelse.


-Ja jag förlåter dig men försök att undvik att störa lektioner är du snäll? sa Anita.
-Ok jag ska försöka, men du Anita hann du se lärarens ögon innan du stack? När hon hörde mitt namn var det som ögonen höll på att trilla ut. sa hon och garvade högt.
-Ja det hann jag se, fisköga, får vara hennes namn hädanefter, sa Anita och skrattade hon med.


Marcus hade missat allt som hände under dagen då han höll på med en avancerad hjärnforskning. Men han skrattade högt över vad som hade hänt. Men dock inte åt att Lucinda hade gjort mos av den där stackars maskoten, det tyckte han var en aning dumt.


Klockan blev snabbt 20.00 och Lucinda gick till parken för att hålla i demonstrationen mot handklovar. Det kom fler simmar än väntat och ju fler dom var desto bättre ansåg Lucinda.

-Bort med handklovarna! Bort med handklovarna! ropade dom under flera minuter tills att Lucinda började på sitt tal.


-Är dom snygga!?
-NEJ!
-Är dom obekväma!?
-ABSOLUT! 
-Är dom onödiga!?
-JA! 


-Förstör dom våra stilar!?
-JA! 
-Vill vi ha dom!?
-NEJ! 
-Vill vi ha dom!?
-NEJ! 


-Jag hör inte, VILL VI HA DOM!?
-NEEJ!
-Vad ska vi göra med dom!?
-STAKET! 
-Vad ska vi göra med dom!?
-STAKET!
-Låt oss göra STAKET!
-JAAA!
.STAKET, STAKET, STAKET!


Lucinda gjorde en riktigt bra demonstration och hon kände sig riktigt nöjd över den. Dom andra ansåg att hon var den bästa talaren någonsin och dom hoppas på att hon gör om det väldigt snart. Lucinda har inget emot det alls så hon kommer förmodligen att göra det igen.


Marcus var riktigt stolt över henne och insåg att detta med att demonstrera var mer för henne än för honom.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar