tisdag 26 augusti 2014

Del 35 - Gratis är gott!

Att åka till college för att plugga var långt ifrån Lucindas dröm man kunde komma. Att inse att dom inte skulle bo själva utan ihop men många andra okända simmar skrämde henne betydligt mer.

-Jag kan inte bo med alla dessa läskiga simmar, sa Lucinda upprört.
-Lugn Lucinda det kommer att gå jättebra, jag lovar, försökte Marcus lugna henne.


-Snälla, snälla Marcus! Kan vi inte skita i detta?, frågade hon bedjande.
-Gumman, var inte orolig, det kommer att bli bra, jag lovar. Om vi inte sätter fart nu så kommer dubbelrummen ta slut och vi får sova i varsitt rum, eller ännu värre, dela med andra simmar, sa Marcus för att få Lucinda att sätta fart.
-Och skyndar du dig inte fort nog så kanske du får dela med Anita, ropade han efter Lucinda som redan hade börjat ta sig in i huset.


När Lucinda insåg att det var risk att dubbelrummen kunde ta slut så sprang hon fortare än vad hon någonsin har gjort. Att skrämma bort en som var på väg in i det sista rummet var något som blev nödvändigt för Lucinda. Men hon brydde sig inte om vad andra simmar tycker och tänker om henne bara hon slipper dela rum med dom.

Marcus vill inte att hon ska bli ovän med alla i huset men tyckte själv att hon hade skött det ganska bra ändå trots allt. Ett eget rum för bara dom två var ju hur bra som helst.


Lite senare så blev dags för ett välkomstmöte för dom ny eleverna och Lucinda var inte intresserad av att gå dit, men Marcus och Anita övertalade henne att det är bra om hon gör det då hon borde bestämma sig för vad hon ska läsa för ämne. Dom berättade även att dom hade läst i en broschyr att det skulle finnas lite gratissaker där som bla lite godis. Lucinda gick vemodigt med men när hon insåg att dom hade pratat om gratis godis så mer eller mindre sprang hon dit. Väl där så sprang hon förbi dom två bord som fanns vid ingången och uppför trappan.

Marcus och Anita tog det betydligt lugnare och tog god tid på sig och kollade så att dom fick med dom sakerna dom behöver.


Lucinda sprang till godis- och läskmaskinerna och tryckte på det hon ville ha, dock utan att betala. Dom skulle ju vara gratis. Det kom så klart inte ut något och det gjorde henne arg så hon började att knuffa på maskinen i hopp om att något skulle komma ut.


Slå på den fungerade inte ...


Inte heller putta eller skaka den ...


Lucinda började bli riktigt arg och började fundera på om hon skulle ta sats för att ge den en riktig knuff. Hon märkte inte ens att Marcus stod bredvid och undrade vad sjutton höll hon på med egentligen?


Det spelade ingen roll alls vad Lucinda gjorde med maskinen, det kom aldrig ut något så länge man inte betalade. När Lucinda väl insåg att det var hopplöst att få något så gav hon upp. När Marcus sedan förklarade för henne att godiset ligger på borden så ville hon bara sjunka genom jorden. Att skämmas var inget Lucinda brukade göra men det gjorde hon denna dag. Hon vill ju inte att andra simmar ska få fel intryck av henne.


Lucinda kunde inte med att gå hämta gratisgodiset efter vad hon just gjort speciellt när en äldre man stirrade på henne, förmodligen hade han sett vad hon just hade gjort. För att släta över det lite så köpte hon en kaka  av honom och hoppades på att han skulle glömma vad han just hade sett.


Lucinda började så smått undra vad hon egentligen gjorde där, ska hon av alla simmar verkligen plugga? Lucinda plugga! Det låter ju riktigt skrattretande tänkte hon för sig själv och började önska att hon var hemma igen, fast där fanns ju Sharon och det är ju inte bättre det.


Plötsligt så fick hon syn på en lustig figur, i Lucindas ögon såg han ut som en förvuxen åsna. Åsnan såg att Lucinda såg honom och så han ville passa på att göra lite reklam för sin maskotklubb. Dom söker nya medlemmar och kanske skulle Lucinda vilja vara med. Men det blev inte riktigt som Åsnan tänkt.

-Tror du verkligen på att Jag Lucinda Vader .... Gyllenstjärna menar jag, ska INTE fjanta omkring i larviga åsnekläder, sa hon argt.
-Lama .. sa Åsnan för att rätta henne.
-Vad är det? Har du problem med benen eller? Ta din fåniga dräkt och masa dig ifrån detta college. Denna skola är bara för dom som vill bli något med sina liv och förverkliga sina drömmar. sa Lucinda argt och tyket.


-Hörru du! Detta är inget fjanteri, detta är ett stort allvar. Dräkten föreställer en lama och den är skolans största stolthet då dom har använt sig av denna maskot i 136 år. Förra året firade skolan sin maskot på 135 årsdagen, med pompa och ståt. Så passar det inte DIG så är det DU som lämnar denna skolan! sa Åsnan argt.

Lucinda blev riktigt arg, att någon säger emot henne gillade hon inte och upptäcka att hon själv gjort ett misstag gjorde henne inte gladare.


En stund senare hade hon glömt bort det hela med maskoten och hon och Marcus hoppade in i en fotoautomat och förevigade sig tillsammans. Det är inte mycket Lucinda gillar men att fotas gillar hon då hon kan vara en riktig linslus.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar